Suomen Laatuyhdistys ry:n Päijät-Hämeen aluejaoksen tilaisuus: Lean päivittäistavarakaupassa

Suomen Laatuyhdistys ry:n Päijät-Hämeen aluejaos järjestää maksuttoman tilaisuuden aiheesta Lean päivittäistavarakaupassa 23.5.2023 klo 16:30-18:30.

Päivittäistavarakauppa on erittäin kilpailtu ala, jossa katteet ovat pieniä ja tehokkuus viety maksimiin. Vai onko? Miltä ala näyttää, kun sille aletaan soveltaa leanin periaatteita?

Tunnetuihin ongelmiin kuten ruokahävikki, tuotepuutteet, manuaalisen työn suuri määrää, varasto, voidaan kaikkiin saada merkittäviä parannuksia sen sijaan, että ongelma siirrettäisiin toiseen paikkaan.

Ratkaisu on prosessin syvällinen ymmärtäminen yhdistettynä erittäin tarkkaan mittaamiseen, joka mahdollistaa juurisyiden selvittämisen ja korjaamisen. Koska samat rutiinit toistuva kaupoissa päivittäin, jokainen parannus parantaa systeemiä pysyvästi.

Luennoitsija Juha Ketolalla on 12 vuoden kokemus leanin soveltamisesta vähittäiskaupassa. Hänen yrityksensä Optimus Food valmentaa lean-johtamista ja valmistaa digitaalisia työkaluja kivijalkakauppojen prosessien parantamiseen. Tutkimuskohteena on koko arvoketju siitä hetkestä kun kauppa tekee tilauksen, siihen hetkeen jolloin asiakas maksaa ja poistuu.

Huom! Tilaisuus on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen. Ilmoittautua voit joko tapahtumasivujen kautta tai osoitteeseen mirka@qk-karjalainen.fi.

Tilaisuuteen ei sisälly tarjoiluja. Kahviosta voi ostaa kahvia ja syötävää omakustanteisesti ennen tilaisuutta / tilaisuuden tauolla.

******************************
Päivä: 23. toukokuuta 2023
Aika: kello 16:30-18:30
Paikka: Päijät-Hämeen keskussairaalan luentosali 1 (Keskussairaalankatu 7, Lahti)
Luennoitsijana Juha Ketola / Optimus Food.
******************************

Juha Ketola

Saapumisohjeet:

Kulku sairaalaan pääovesta. Liitteenä Päijät-Hämeen keskussairaalan aluekartta, jossa näkyy pääsisäänkäynti sekä pysäköintialueet. Pysäköintialueille P2, P3 ja P6 ajettaessa otetaan pysäköintikuitti puomille ajettaessa. Pysäköinti maksetaan ulkona olevilla P-kassa automaateilla ennen alueelta lähtemistä. Ongelmatilanteissa automaateilta saa yhteyden pysäköintiyhtiöön.
Koulutustilaisuus: Luentosali 1 (A1 pääsisäänkäynti, hisseillä K1 kerrokseen)

Kiinnostuitko Suomen Laatuyhdistyksen jaostoiminnasta?

Tanja Karjalainen toimii Suomen Laatuyhdistyksen Päijät-Hämeen aluejaoksen puheenjohtajana. Päijät-Hämeen aluejaoksen tavoitteena on edistää alueen yritysten ja yhteisöjen kehittymistä jatkuvan laadunparannustyön ja innovaatioympäristön kehittämisen avulla. Tavoitteensa toteuttamiseksi jaos järjestää jäsenilleen vierailuja, koulutustilaisuuksia ja teemapäiviä, joilla pyritään lisäämään jäsenistön kesken tapahtuvaa tiedon ja kokemusten vaihtoa. Jätä sähköpostiosoitteesi, jos haluat postituslistalle tai lisätietoa toiminnasta ja tapahtumista!