Mistä QKK? Tarina.

Yrityksemme tarina lähtee kaukaisesta tapahtumasta, kun isäni, Esko Karjalainen, sovitti 1957 kesämökin hirsipaneeleja toisiinsa. Hän halusi nurkan näyttävän samalta kuin hirsisalvos. Hänen esimiehensä tuli käymään ja kysäisi: ”Käyttääkö Karjalainen sovituksessa rakotulkkina voipaperia kaksin kerroin?” Vastaus oli: ”Ei, yksi voipaperi riittää” – ja jatkoi puukolla vuolemista ja sovittamista. Vain täydellisyys kelpasi hänelle! 

Toinen tarina tulee UPO Oy:stä Lahdesta, jossa isäni oli 1950-80 ”protopajan” työnjohtajana, jossa suunnittelun ensimmäiset kappaleet, jääkaapit, pesukoneet, liedet jne. valmistettiin. Olin samassa yrityksessä teekkariharjoittelijana suunnittelemassa elektroniikkaa UPO:n pesukoneisiin 1970-71. Protopajan pomolle, isälleni, esiteltiin yleensä kaikki suunnittelijat, koska hänen verstaansa toteutti 0-kappaleet. Jos joku erehtyi tässä yhteydessä sanomaan ”Tässä on ammattimies N.N.”, isäni vastaus oli ”Tässä tehtaassa ei ole ammattimiehiä, vain työmiehiä, mutta yhtä hän epäilee, joka voisi olla ammattimies tai jopa mestari”. Tämän hän sanoi suu virneessä. Hänen mielestään ammatin osaa ja taitaa eläkkeelle siirryttäessä, jos silloinkaan!  Täydellistä osaamista, ammattitaitoa ei ole, mutta siihen – ammattimieheksi tai -naiseksi – pitää aidosti pyrkiä. Omaa osaamista voi ja pitää parantaa!

Voiko tältä pohjalta muuhun päätyä, kuin perustamaan yritys laadun parantamisen menetelmien opettamiseen niin tuotteiden kuin ammattitaitojenkin osalta?

DI Eero E. Karjalainen, QKK Oy:n hallituksen puheenjohtaja

Otaniemessä vietettyjen vuosien ja 15 vuoden työkokemuksen jälkeen haave perustaa yritys toteutui vuonna 1986, kun Laatutieto Oy perustettiin yhdessä Pekka Salmisen kanssa. Yritys oli ensimmäinen Suomessa puhtaasti laatukonsultointiin ja -koulutukseen keskittynyt yritys. Vuonna 1997 tehtiin yritysjärjestely, muutettiin yritys perheyritykseksi, Quality Knowhow Karjalainen Oy:ksi. Samalla tyttäreni Tanja tuli toimitusjohtajaksi. 

Quality Knowhow Karjalainen Oy tarjoaa asiakkailleen tieteellisesti ja käytännössä testattua koulutusta ja konsultointia tuotteiden, toimintaprosessien, ammattitaidon laadun parantamiseen sekä välittää laatutekniikan kirjoja, ohjelmistoja ja demonstraatiovälineitä. 

Koulutamme ja konsultoimme yliopistoissa, yrityskohtaisissa koulutustilaisuuksissa sekä julkisilla kursseilla liiketoiminnan kehittämistä mm. Lean ja Six Sigma -menetelmää sekä laatu- ja ympäristöjärjestelmiä. Lisäksi opetamme tilastollista ajattelua ja laatu- ja tuottavuusmenetelmiä lähtien perusteista ja päätyen edistyneempiin analyysi- ja suunnitteluteknikoihin.

Kaikkiaan on kehitetty yli 50 erilaista kurssia laatutekniikan ja parantamisen aihealueelta. Nämä kursit pohjautuvat laajaan (yli 1500 teosta) laatutekniikkaa käsittelevään tieteelliseen kirjastoomme. Näiden symboleilla (kirjaimin, numeroin, erilaisin merkein ja kaavoin) esitettyjen koulutusten keskeinen sanoma on laadun ja tuottavuuden parantaminen. Tätä viestiä ja kokemusta tuomme asiakkaillemme.

Quality Knowhow Karjalainen Oy:n kouluttajat ovat kokeneita ja uranuurtajia monilla laatutekniikan alueilla. Käynnistimme mm. ensimmäiset suomenkieliset Six Sigma -koulutukset jo vuonna 1999 ja Tehdasfysiikan vuonna 2015 Suomessa (www.tehdasfysiikka.fi). Kouluttajat ovat kirjoittaneet kirjoja ja toimineet pitkään käytännön tehtävissä, pohjakoulutukselta yliopistotasoisia. 

Yrityksemme eetos tarjota parempaa, syvällisempää ja vaikuttavampaa laatutietoa ja koulutuspalveluja asiakkaidemme liiketoiminnan kehittämiseksi. Käytämme tutkittua ja testattua tietoa ja kokemusta kurssiemme suunnittelussa. Kurssit ja koulutuksemme on suunnattu yrityksille ja yhteisöille, jotka tähtäävät tuotteiden, palveluiden ja henkilöstön ammattitiedon ja -taidon parantamiseen kohti täydellisyyttä.  

Tarina 35 vuodesta laatukoulutusta 1986- : 10 + 20 vuotta laatukoulutusta – Laatutieto Oy:stä Quality Knowhow Karjalainen Oy:n

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi ja kerro vähän tarpeestasi niin olemme sinuun yhteydessä.