Toleranssisuunnittelu - Kuinka asiakastarpeet ja tuotteet toleroidaan -koulutus

“Toleranssisuunnittelu on ns. ennustamistiede, jolla ennustetaan tuotteen ja/tai prosessin suoritusarvossa tapahtuvat vaihtelut, virheet ja viat. Kuinka paljon asiakas sietää vaihtelua tai miten suuri vaihtelu voi olla, että laite toimii tai sen voi koota. Vaihtelut, virheet ja viat syntyvät muutoksista, joita tapahtuu komponenteissa, materiaaleissa, työtavoissa tai mittauksissa.”

Tuotteen ja prosessin toiminnan sekä kokoonpanon onnistumisen sanelee toleranssi (spesifikaatio). Myös tuotekustannukset määräytyvät suurelta osalta toleranssien perusteella.

Kurssi auttaa ymmärtämään toleranssisuunnittelun merkityksen olennaisena osana tuotekehitysprosessia ja soveltamaan sitä suunnittelun perustyökaluna.

 

 

08.30 Ilmoittautuminen ja kahvi
09.00 Avaus, esittely ja ohjelma
09.15 Johdatus toleranssisuunnitteluun
Toleroinnin historialliset juuret ja nykypäivä
Toleranssien kehittäminen
Konseptit, määrittelyt ja keskinäissuhteet
Suunnittelutoleranssien sovittaminen prosessiin
Johdatus taguchilaiseen toleranssianalyysiin
Tuotekustannusten ja laadun balansointi
Taguchin lähestymistapa tolerointiin
12.00 Lounas
13.00 Perinteinen toleranssianalyysi
Standarditoleranssijulkaisujen/valmistajien suositukset
Lineaarinen ja ei-lineaarinen Worst Case-tekniikka
Lineaarinen ja ei-lineaarinen tilastollinen tolerointi
14.30 Kahvi
15.00 Herkkyysanalyysi
15.30 Tietokoneperusteiset tekniikat
Kustannusperusteinen toleranssianalyysi
16.00 Ensimmäinen päivä päättyy

 

08.15 Toinen päivä alkaa
Perinteisen toleroinnin vahvuudet ja heikkoudet
Taguchin laatuhävikkiin perustuva tolerointi
Laadun hävikkifunktio (QLF)
Neliöllisen hävikkifunktion soveltaminen tolerointiin
11.30 Katsaus ortogonaalikokeisiin (DoE)
12.00 Lounas
13.00 Toleranssianalyysikokeen suunnittelu
Kokeellinen toleranssisuunnittelu
Kokeellisen toleranssisuunnittelun prosessi
Esimerkkejä toleroinnista
14.30 Kahvi
15.00 Toleranssisuunnittelun suhde luotettavuuden parantamiseen
15.45 Yhteenveto ja keskustelu
16.00 Koulutus päättyy

 

Minitab perusteet

Koulutuksen vaatimukset
Opiskelijoilla tulisi olla käytössään kannettava tietokone ja Minitab-ohjelmisto koulutuksen lähijaksoilla.

Antti Piirainen

Kouluttaja
Antti Piirainen

Koulutuspaikka
Sibeliustalo
Ankkurikatu 7, LAHTI

Yrityskohtainen laatukoulutus

Yrityskohtaisena toteutuksena
Koulutusta toteutetaan myös yrityskohtaisena toteutuksena. Pyydä tarjous.

Lisätietoa

TOLERANSSISUUNNITTELU TUTUKSI

Kurssilla käydään läpi keskeiset toleranssisuunnittelun perusteet ja menetelmät. Toleranssisuunnittelun kurssi valmentaa johtoa ja asiantuntijoita ymmärtämään ja soveltamaan toleranssisuunnittelua sekä laadun ja kustannusten optimointia.

KUINKA TOLERANSSIT ASETETAAN?

Kurssilla opit, miten toleranssit lasketaan ja asetetaan. Harjoitukset auttavat ymmärtämään kaavojen käyttämistä.

KENELLE KOULUTUS SOVELTUU
Kurssi sopii esimerkiksi suunnittelu- ja tuotekehitysinsinööreille ja -teknikoille, valmistusteknikoille, -päälliköille ja -insinööreille, testausinsinööreille, laatuinsinööreille, luotettavuusinsinööreille ja Black Belteille.
MONIMUOTOINEN OSALLISTUMISTAPA

Valitse itsellesi sopivin toteutustapa. Koulutuksen voi käydä lähiopetuksena, etänä tai hybridinä. Postitamme koulutusmateriaalit sekä striimaamme koulutuspäivät etänä osallistuville.

ELÄMYKSELLINEN KOULUTUSPAIKKA

Koulutus järjestetään ainutlaatuisissa kokouspuitteissa Sibeliustalossa, Vesijärven rantamaisemissa.

LAADUKKAAT TARJOILUT

Food & Events huolehtii nautinnollisista koulutuspäivän tarjoiluista tarjoten varmasti jotakin jokaisen makuun.

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset tulisi tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Voit ilmoittautua suoraan kurssisivulta, sähköpostitse tai puhelimitse (03-7804 264). Ilmoittautumiset vahvistetaan sähköpostikutsulla viikkoa ennen tilaisuuden alkua.

 

Peruutus

Jos tilaisuuteen ilmoitettu henkilö on estynyt saapumasta, voi organisaatio vaihtaa kuluitta osallistujan ilmoittamalla siitä koulutuksen järjestäjälle. Peruutukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

Erityisruokavalio

Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.

Koulutuksesta sanottua

Tosi hyvä kouluttaja!
kurssilainen
5
Sain paljon uusia ajatuksia
kurssilainen
5
Hyvin toimi myös etänä vaikkakin paikanpäällä voisi olla vielä parempi.
kurssilainen22
5

Pyydä kurssista yrityskohtainen tarjous

Järjestämme koulutusta myös yrityskohtaisesti räätälöitynä toteutuksena. Ota yhteyttä ja kysy lisää!