Lean parannus- ja johtamisrutiinit - Toyota Kata -koulutus

Miksi organisaatiot jäävät jälkeen tai jopa putoavat kokonaan kelkasta, kun muut menevät ohi? Olisivatko päälliköt tai johtajat itsessään ongelma? Ei. Syyllinen voisi pikemminkin olla vallitseva johtamisjärjestelmä jossa toimimme.

Ongelma piilee siinä, miten johdamme tai olemme johtamatta. Moni yritys kärsii johtamattomuudesta tai väärään informaatioon perustuvasta johtamisesta. Johtamattomassa ympäristössä käsitykset siitä, miten pitäisi toimia, ovat usein niin erilaisia ja jopa ristiriitaisia, että ne kumoavat edistymisen.

Koska tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa tai mahdotonta, voisimme ajatella, että tehokas johtamisjärjestelmä on sellainen, minkä avulla organisaatio mukautuu jatkuvasti ennakoimattomiin, muuttuviin olosuhteisiin ja vastaa asiakkaiden vaatimuksiin.

Kehittääkseen ja ohjatakseen hyvää parannuskäytäntöä Toyotan johtajat ovat vuorovaikutuksessa kehittyvän tilanteen kanssa prosessin tasolla noudattamalla parannuskataa. Se miten parannusprosessin aikana Toyotalla toimitaan, määräytyy parannuskatasta. Sisältö on avoin ja vaihtelee sen mukaan, mitä tavoitellaan.

Ymmärtääksemme Toyotan Lean-tuotantoa, on ymmärrettävä, miten Toyota johtaa saavuttaakseen jatkuvan parannuksen ja mukautumisen. Toyota uskoo, että organisaation parannus- ja mukautumisrutiinit (katat) määrittelevät kilpailuedun ja pitkän aikavälin selviytymisen määrällisten tai taloudellisten tavoitteiden sijasta. Loistavat taloudelliset tulokset ja organisaation pärjääminen pitkällä aikavälillä syntyvät jatkuvasta ja päättäväisestä prosessin parantamisesta ja mukautumisesta.

Toyotan johtamistapaa pidetään tieteellisenä, järjestelmällisenä ja konstruktiivisena tapana käsitellä ongelmia, epävarmuutta ja muutosta.

 

08:30 Ilmoittautuminen ja kahvi
09:00 Avaus, esittely ja ohjelma
09:15 Toyota KATA
Johdanto, menestyksen askeleet
Jatkuva parantaminen ja mukautuva organisaatio
Kaksi Kataa, Parannuskata ja valmennuskata
Nykytila, tulevatila ja parannus
Lean visio, Arvovirtakuva
12:00 Lounas
13:00 Workshop: Lean – opi pelin avulla
14:30 Kahvi
15:00 Mistä parannuspotentiaali löytyy?
Littlen laki, Lean ja laadunparannus,
Toyotan visio, Tavoitetilat, Ford / GM
Parannuskata eli miten Toyota parantaa jatkuvasti
16:00 Päivä päättyy

 

08:15 Päivä alkaa
Parannuskata, Tavoitetila,
Tahtiaika, 1 x 1 virtaus,
Heijunka, Kanban
Ongelmanratkaisu, PDCA-sykli
12:00 Lounas
13:00 Toyota Kata,
Lean ja Six Sigma lyhyesti,
Johtaminen, Valmennuskata,
Mentorinti
A3 ongelmanratkaisu
14:00 Kahvi
14:30 Juurisyyn etsiminen, 5 kertaa miksi
Muutos, miksi pitää muuttua?
16:00 Tilaisuus päättyy

 

Lisätietoa

Tutustu Toyotan johtamistapaan

Kurssilla tutustut Toyotan johtamistapaan, jota pidetään tieteellisenä, järjestelmällisenä ja konstruktiivisena tapana käsitellä ongelmia, epävarmuutta ja muutosta.

Kenelle

Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat tutustua Toytan parannus- ja johtamisrutiineihin.

Suomenkielinen kirja

Kurssilaiset saavat kaupanpäälle suomenkielisin Toyota Kata -kirjan.

MONIMUOTOINEN OSALLISTUMISTAPA

Valitse itsellesi sopivin toteutustapa. Koulutuksen voi käydä lähiopetuksena, etänä tai hybridinä. Postitamme koulutusmateriaalit sekä striimaamme koulutuspäivän etänä osallistuville.

ELÄMYKSELLINEN KOULUTUSPAIKKA

Koulutus järjestetään ainutlaatuisissa kokouspuitteissa Sibeliustalossa, Vesijärven rantamaisemissa.

LAADUKKAAT TARJOILUT

Food & Events huolehtii nautinnollisista koulutuspäivän tarjoiluista tarjoten varmasti jotakin jokaisen makuun.

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset tulisi tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Voit ilmoittautua suoraan kurssisivulta, sähköpostitse tai puhelimitse (03-7804 264). Ilmoittautumiset vahvistetaan sähköpostikutsulla viikkoa ennen tilaisuuden alkua.

 

PERUUTUS

Jos tilaisuuteen ilmoitettu henkilö on estynyt saapumasta, voi organisaatio vaihtaa kuluitta osallistujan ilmoittamalla siitä koulutuksen järjestäjälle. Peruutukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

ETÄOSALLISTUMINEN

Etäosallistuminen tapahtuu Teamsin välityksellä. Osallistujat saavat sähköpostitse Teams-kutsun ja linkin koulutukseen. Koulutusmateriaalit toimitetaan osallistujille etukäteen postitse.

Koulutuksesta sanottua

Ei arvosteluita.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Järjestämme koulutusta sekä julkisena kurssina että yrityskohtaisesti räätälöitynä toteutuksena.