Yleinen riskikartoitus - FMEA

FMEA on ensimmäinen konsepti systemaattiseen riskien hallintaan. Tästä menetelmästä on johdettu muita yksinkertaisempia riskianalyysejä kuten HACCP. FMEA auttaa arvioimaan riskejä käyttökohteesta sekä priorisoimaan niiden tason ja kohdentamaan korjaavat toimenpiteet oikeisiin paikkoihin. Tähän läheisesti liittyy vikaantumistilojen (ongelmien) visualisointi FTA:lla eli vikapuuanalyysin avulla.

FMEA lähestyy riskikartoitusta kolmesta näkökulmasta vakavuustodennäköisyys, esiintymistodennäköisyys ja havaittavuustodennäköisyys. Jokainen näistä näkökulmasta pisteytetään yhdestä kymmenen ja lasketaan niiden tulo, jonka pohjalta saadaan systeemin, prosessin, tuotteen, palvelun ja/ tai organisaation riskitaso määrällistettyä yhdestä tuhanteen. Riskituloa nimitetään RPN = Risk Priority Number.

Menetelmän käytöllä voidaan laaturiskit minimoida ennakoidusti ja edullisesti. FMEA:n rooli on korostunut merkittävästi ISO 9001:2015 standardin myötä. Standardi korostaa riskiperusteista johtamista ja ennaltaehkäisymenetelmien tärkeyttä. Tavoitteena on erilaisten työnkulkujen riskien järjestelmällinen kartoitus ja poistaminen, joka muodostaa vahvan perustan laatujärjestelmälle.

 

08:30 Ilmoittautuminen ja kahvi
09:00 Avaus, esittely ja ohjelma
09:15 Johdatus FMEA:n sisältöön ja rakenteeseen
FMEA:n rooli laadun kehitystyössä
Systeemi, Suunnittelu- ja prosessi FMEA
Mitä vaatimuksia laatujärjestelmät asettavat FMEA:n käytölle
12:00 Lounas
13.00 Harjoitus
Systeemi FMEA
Design FMEA
Prosessi FMEA
14:30 Kahvi
15:00 FMEA:n dokumentointi
Yhteenveto ja keskustelu
16:00 Tilaisuus päättyy

 

Kouluttaja Matti Pesonen

Kouluttaja
Matti Pesonen

Koulutuspaikka
Sibeliustalo
Ankkurikatu 7, LAHTI

Yrityskohtainen laatukoulutus

Yrityskohtaisena toteutuksena
Koulutusta toteutetaan myös yrityskohtaisena toteutuksena. Pyydä tarjous.

Koulutuksen pääpointit

Hyödyt kurssista

Koulutuksessa tutustut FMEA:n periaatteisiin. Ymmärrät mihin FMEA:ta tarvitaan, mikä on sen merkitys laadun tekemisessä sekä kuinka se luodaan menestyksekkäästi.

Kenelle koulutus soveltuu

Koulutus sopii hyvänä peruskoulutuksena henkilöille, jotka haluavat tutustua riskien hallinnan perusteisiin. Konsepti sopii hyvin myös palvelupuolelle, vaikka sen yleisempi käyttökohde onkin autoteollisuudessa.

Oppimista tukemaan

Osallistujat saavat käytännön esimerkkejä ja tekevät itse harjoituksia kurssin aikana. Kurssimateriaalin lisäksi osallistujat saavat AIAGin FMEA-manuaalin.

Monimuotoinen osallistumistapa

Valitse itsellesi sopivin toteutustapa. Koulutuksen voi käydä lähiopetuksena, etänä tai hybridinä. Postitamme koulutusmateriaalit sekä striimaamme koulutuspäivät etänä osallistuville.

Elämyksellinen koulutuspaikka

Koulutus järjestetään ainutlaatuisissa kokouspuitteissa Sibeliustalossa, Vesijärven rantamaisemissa.

Laadukkaat tarjoilut

Food & Events huolehtii nautinnollisista koulutuspäivän tarjoiluista tarjoten varmasti jotakin jokaisen makuun.

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset tulisi tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Voit ilmoittautua suoraan kurssisivulta, sähköpostitse tai puhelimitse (03-7804 264). Ilmoittautumiset vahvistetaan sähköpostikutsulla viikkoa ennen tilaisuuden alkua.

 

Peruutus

Jos tilaisuuteen ilmoitettu henkilö on estynyt saapumasta, voi organisaatio vaihtaa kuluitta osallistujan ilmoittamalla siitä koulutuksen järjestäjälle. Peruutukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

Erityisruokavalio

Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.

Koulutuksesta sanottua

Ei arvosteluita.

Kysy myös yrityskohtaista toteutusta

Järjestämme FMEA-koulutusta myös yrityskohtaisesti räätälöitynä toteutuksena. Ota yhteyttä ja kysy lisää!