Laatutekniikan perusteet - Tunnista laatutekniikan mahdollisuudet -koulutus

Laatu ei synny sattumalta. Modernin laadun määritelmän ymmärtäminen avaa laadun merkityksen yrityksen menestymiseen. Laadun kaksi ulottuvuutta vaikuttaa organisaation kilpailukykyyn luomalla lisää liikevaihtoa ja laskemalla kustannuksia.

Laatutekniikan perusteita käsittelevä koulutus soveltuu hyvin laadun peruskurssiksi. Koulutus antaa kuvan siitä, mitä laadulla ja laatutekniikalla tarkoitetaan tänä päivänä kansainvälisesti.

Organisaatioissa kouluttaminen ja osaaminen ovat entistä voimakkaammin avain kilpailukyvyn säilyttämiseksi, laatu ei ole koskaan sattumaa vaan osaamisen perustuva tuotos. Laadun jatkuvan parantamisen työssä tämä näkyy voimakkaasti kasvavana laatutekniikan opin tarpeena ja konseptien asemoimisena ongelmakentässä.
Harva mieltää tai tietää, että laatutekniikka on oma tieteenala, joka auttaa meitä oppimaan nopeammin. Laadun toteuttamisstrategia jakautuu kolmeen universaaliin luokkaan: Laadun suunnittelu, laadun ohjaus ja laadun parantaminen.

Laatutekniikan työkalut on kehitetty ongelmien ratkaisemiseen ja uuden oppimiseen. Laatutekniikkaa käytetään mm. julkishallinnossa, tuotanto- ja palveluyrityksissä, terveydenhuollossa sekä kaupan- ja liiketalouden eri alueella.

Laadun merkitys yrityksen menestymiseen on tänä päivänä elinehto. Koulutus asemoi laatuongelmat ja konseptoi käytännön toteutuksen onnistumiseksi.

 

 

8:30 Ilmoittautuminen ja kahvi
9:00 Avaus ja esittelyt
9:15 Laatu tänä päivänä
Laatu ja tuottavuus
monimutkaisuus ja laatutaso
Demonstraatio laadun merkityksestä toimintaan
Peli: toiminta, jossa laatuvikoja vs. toiminta, jossa ei ole laatuvikoja
Laatu ja laatujohtaminen – Juranin Trilogia
Suunnittelu, ohjaus ja parantaminen
Laadun tekemisen tasot
5 lähestymistapaa laadun parantamiseen
12:00 Lounas
13:00 Laatu- ja poikkeamateoria
Erityis- ja satunnaissyy
Tilastollisen prosessinohjauksen rooli
Tilastollinen ajattelu ja ohjauskortin käyttäminen
Ongelmaluokat – nelikenttä
14:30 Kahvi
15:00 Lean Six Sigma
DMAIC-esittely
Keskustelu ja loppuyhteenveto
16:00 Tilaisuus päättyy

 

Kouluttaja Matti Pesonen

Kouluttaja
Matti Pesonen

Koulutuspaikka
Sibeliustalo
Ankkurikatu 7, LAHTI

Yrityskohtainen laatukoulutus

Yrityskohtaisena toteutuksena
Koulutusta toteutetaan myös yrityskohtaisena toteutuksena. Pyydä tarjous.

Lisätietoa

LAATUTEKNIIKKA TUTUKSI

Kurssilla tutustutaan laatu-, eli poikkeamateoriaan, sen vaikutuksista toimintaamme ja laatuongelmien ratkaisemiseen. Osallistuja saa kuvan laatutekniikasta, sen konsepteista sekä siitä, kuinka laatua tehdään ja miten laatuongelmat ratkaistaan.

Hyödyt kurssista ovat moninaiset

Opit ymmärtämään laatutyökalujen ja laatujohtamisen roolia laadunkehittämisen työssä. Opit laatutekniikan perustavaa laatua olevan pohjan, laatu- eli poikkeamateorian ja sen vaikutuksen laadun suunnitteluun, laadun ohjaukseen ja laadun parannukseen. Lisäksi koulutuksessa tutustut laatuterminologiaan ja voit keskustella alan ammattilaisen kanssa, mitä nämä tarkoittavat omassa organisaatiossasi.

KENELLE KOULUTUS SOVELTUU

Koulutus sopii kaikille tehtävästä, taustasta tai organisaatiosta riippumatta. Koulutus on erinomainen ja lyhyt läpileikkaus kaikille laadusta kiinnostuneille.

MONIMUOTOINEN OSALLISTUMISTAPA

Valitse itsellesi sopivin toteutustapa. Koulutuksen voi käydä lähiopetuksena, etänä tai hybridinä. Postitamme koulutusmateriaalit sekä striimaamme koulutuspäivät etänä osallistuville.

ELÄMYKSELLINEN KOULUTUSPAIKKA

Koulutus järjestetään ainutlaatuisissa kokouspuitteissa Sibeliustalossa, Vesijärven rantamaisemissa.

LAADUKKAAT TARJOILUT

Food & Events huolehtii nautinnollisista koulutuspäivän tarjoiluista tarjoten varmasti jotakin jokaisen makuun.

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset tulisi tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Voit ilmoittautua suoraan kurssisivulta, sähköpostitse tai puhelimitse (03-7804 264). Ilmoittautumiset vahvistetaan sähköpostikutsulla viikkoa ennen tilaisuuden alkua.

 

Peruutus

Jos tilaisuuteen ilmoitettu henkilö on estynyt saapumasta, voi organisaatio vaihtaa kuluitta osallistujan ilmoittamalla siitä koulutuksen järjestäjälle. Peruutukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

Erityisruokavalio

Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.

Koulutuksesta sanottua

Mahtava kouluttaja (Antti). Esitys avasi ihan uuden näkökulman laadusta. Kiitos!
Sanna
5
Aivan muuta kuin mitä pelkäsin sen olevan =) Kiitos hyvästä koulutuspäivästä !
Juuso
5
Mielenkiintoinen koulutus, jonka soveltamista omaan työhön kannattaa ajan kanssa pohtia. Herätti kiinnostuksen tutkia lisää aihetta ja lukea asiasta. Kouluttajana Antti Piirainen oli elävä ja havainnollisti asioita hyvin.
Arja
5

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Järjestämme koulutusta sekä julkisena kurssina että yrityskohtaisesti räätälöitynä toteutuksena.