Lean-johtajakoulutus (20 päivää)

Lean-johtajakoulutus on laaja 20-päiväinen kokonaisuus, joka noudattaa ASQ:n tietosisältöä (Body of Knowledge, BOK). Lean-johtajakoulutus ei ole pelkästään työkalujen käsittelyä ja omaksumista vaan koulutuksessa käsitellään laajemmin Lean-filosofiaa ja johtamista. Opetus tapahtuu luentojen, demonstraatioiden ja harjoitusten avulla.

 

Pitkäaikaisella kokemuksella, kansainvälisen mallin mukaan


Olemme luoneet kansainvälistä ASQ:n tietosisältöä (Body of Knowledge, BOK) noudattavan Lean-johtajakoulutuksen. ASQ Body of Knowledge pitää sisällään kolme erilaista kokonaisuutta: taktinen, integroiva ja strateginen. Lean-johtajakoulutus on kombinaatio kaikkea näitä kolmea mutta pääpaino on taktisessa ja strategisessa tasossa. BOK pitää sisällään 173 kohtaa, jotka jakautuvat neljään osioon: kulttuurin mahdollistaminen, jatkuva prosessin parannus, yhdenmukainen Lean-yrityskulttuuri ja liiketoimintatulokset.

Lean-johtajakoulutuksen tarkoituksena on tarjota korkeatasoista tietoa Leanista, toiminnan kehittämisen neljästä komponentista ja niiden käytännön merkityksestä sekä soveltamisesta organisaatioihin. Koulutus on kokonaisuus, joka antaa polun ja työkalut, kuinka luodaan merkittävä parannus. Mitä enemmän Leaniin perehtyy, päätyy opetukseen: hanki riittävä tieto ja taito Leanista, jos aiot menestyä Lean-parannuksissa.

Koulutus on kokonaisuus, jossa käydään yksittäisten parannusten toteutuspolku ja työkalut sekä Lean-johtamiseen ja kulttuuriin liittyviä asioita. Mitä enemmän Leaniin perehtyy, päätyy opetukseen: hanki riittävä tieto ja taito Leanista, jos aiot menestyä Lean-parannuksissa.

Konkreettista hyötyä projektityöllä

Koulutuksen teoriajaksojen välissä opiskelijat tekevät valmennusprojektia omaan organisaatioonsa. Oma projekti on tärkeä. Sen avulla opiskelija oppii paremmin, muistaa paremmin ja voi osoittaa koulutuksen hyödyn yritykselle. Opiskelijat soveltavat oppimaansa todelliseen kehityshankkeeseen hankkien näin erinomaisen tietotaidon Lean-ajatteluun ja -työkaluihin. Kokenut kouluttaja tukee projektityötä koulutuksen aikana ja antaa etätukea jaksojen välissä sekä vielä koulutuksen jälkeen.

1. jakso: 8.-9.4.2025
2. jakso: 23.-25.4.2025
3. jakso: 2.-5.6.2025
4. jakso: 20.-21.8.2025
5. jakso: 8.-9.9.2025
6. jakso: 30.9-1.10.2025
7. jakso: 28.-29.10.2025
8. jakso: 18.-19.11.2025
Final-päivä: 18.12.2025

Koulutuksen kesto on 20 päivää. 

Runko_1_2.jpg

 

Tilastollisuutta ja vaihtelun ymmärtämistä opetetaan lukuisilla mukavilla harjoituksilla ja välineillä. Vaihtelun ymmärtäminen ja stabiilisuuden merkitys ovat keskeisiä osa-alueita Leanin menestyksekkäässä käyttöönotossa.

vaihtelu2.jpg

Runko_5_6.jpg

 

Lean Paloautopelin tarkoitus on esitellä Lean -periaatteita ja -työkaluja sekä opettaa niitä ja tuoda ideoita prosessin parannukseen. Osanottajat vaihtavat tehokkaasti kokemuksiaan erilaisten layoutien tai tuotantofilosofioiden vaikutuksesta. Peli pitää sisällään kombinaation erilaisia pelielementtejä, keskustelua ja oppimista.

paloautopeli2.jpg

 

 Runko_7_8.jpg

SMED (Single-minute exchange of die) on joukko käyttäjän toimia, joilla pyritään vähentämään tuotantovälineiden ja prosessien vaihtoon kuluva aika mahdollisimman pieneksi. SMED -pelin avulla simuloidaan, kuinka voidaan dramaattisesti vähentää asetusaikaa.

simulaatiot2.jpg

 

Kouluttajat
Matti Pesonen & Antti Piirainen

Koulutuspaikka
Sibeliustalo
Ankkurikatu 7, LAHTI

Yrityskohtainen laatukoulutus

Yrityskohtaisena toteutuksena
Koulutusta toteutetaan myös yrityskohtaisena toteutuksena.Pyydä tarjous.

Lisätietoa

Hyötysi ovat mittavat

Koulutus auttaa ymmärtämään miksi ja millaisessa ympäristössä Lean-työkalut toimivat. Koulutuksen rinnalla toteutettava projektityö sitoo opetettavan teorian käytäntöön ja tuo organisaatiolle taloudellisesta hyötyä välittömästi. Lisäksi saat hyvän lähtökohdan ja syvällisen ymmärryksen Lean-muutokseen organisaatiossa.

Kohderyhmä

Koulutus sopii kaikille taustasta, tehtävästä tai organisaatiosta riippumatta. Koulutus on suunnattu niille, jotka haluavat oppia ymmärtämään Lean-ajattelua syvällisemmin sekä parantamaan toimintaa kokonaisvaltaisesti.

SERTIFIOINTI

Lean-johtajakoulutuksen ja projektityön hyväksytysti suorittaneelle myönnetään arvostettu Quality Knowhow Karjalainen Oy:n Lean-johtaja sertifikaatti.

VALITSE ITSELLESI SOPIVIN TOTEUTUSTAPA

Valitse itsellesi sopivin toteutustapa. Koulutuksen voi käydä lähiopetuksena, etänä tai hybridinä valiten itselle sopivat päivät lähi- ja etätoteutusta. Postitamme koulutusmateriaalit sekä striimaamme koulutuspäivät osallistujille, jotka osallistuvat etänä.

ELÄMYKSELLINEN KOULUTUSPAIKKA

Koulutus järjestetään ainutlaatuisissa kokouspuitteissa Sibeliustalossa, Vesijärven rantamaisemissa.

LAADUKKAAT TARJOILUT

Food & Events huolehtii nautinnollisista koulutuspäivän tarjoiluista tarjoten varmasti jokaisen makuun jotakin.

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset tulisi tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Voit ilmoittautua suoraan kurssisivulta, sähköpostitse tai puhelimitse (03-7804 264). Ilmoittautumiset vahvistetaan sähköpostikutsulla viikkoa ennen tilaisuuden alkua.

 

Peruutus

Jos tilaisuuteen ilmoitettu henkilö on estynyt saapumasta, voi organisaatio vaihtaa kuluitta osallistujan ilmoittamalla siitä koulutuksen järjestäjälle. Peruutukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

Erityisruokavalio

Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.

Koulutuksesta sanottua

Kurssi oli erinomainen, vetäjät asiantuntevia ja innostavia. Ehkä lisämausteeta (aiheutti tähden uupumisen) olisin kaivannut selkeitä käytännön tapauksia miten Lean malleja on menestyksekkäästi otettu käyttöön. Kuitenkin suurinosa mallien käyttöönotoista epäonnistuu. Lisäksi ehkä malli esimerkit keskittyivät paljolti kappaletavara prosesseihin, jotka eivät omassa työympäristössä ole niin relevantteja. Jos koulutusta pitäisi kuvata yhdellä termillä niin se olisi "silmiä avaava" eli suosittelen kurssia kaikille johtavassa asemassa oleville :-).
Janne
4
Koen tämän koulutuksen erinomaiseksi ja uskon saaneeni siitä paljon hyötyä työelämään.
kurssilainen22
5
Kurssi oli sisällöltään tähänastisen työurani paras ja mielenkiintoisin. Se auttoi ymmärtämään miten parannuksia tehdään ja miten ajoittain kaoottiseltakin tuntuvasta päivittäisestä tuotannosta voi saada otteen ja miten toimintaa voidaan kehittää.
kurssilainen
5

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Järjestämme koulutusta sekä julkisena kurssina että yrityskohtaisesti räätälöitynä toteutuksena.