Uusi AIAG&VDA FMEA ja keskeiset muutokset (etäkoulutus)

FMEA on perusmetodi tuotteiden ja prosessien riskien analysointiin ja tehtävien toimenpiteiden priorisointiin. Nyt käynnissä oleva Covid-19 pandemia on tuotantoketjuihin iskenyt musta joutsen, jonka tapaiset erityiset ulkoiset häiriöt ovat varmasti ainakin lähitulevaisuudessa monen yrityksen ja organisaation riskien analysoinnissa huomioutu ja korostuneet, jopa ehkä turhaan. Mutta tapahtumista oppiminen, nopea reagointi ja jälkiviisaus on vain vähintä mitä voidaan tehdä. Pelkän vahingon minimointi ei ole riskien hallintaa sen täydessä potentiaalissa, koska silloin riski on jo päässyt toteutumaan emmekä ole onnistuneet sen toteutumisen mahdollisuuden poistamisessa.

Onnistunut riskien hallinta mahdollistaa toimenpiteet, jotta riskit eivät toteudu tai ainakin niiden toteutuminen on minimoitu. Tällainen tekniikka on myös FMEA, jonka tarkoituksena on löytää tuotteesta tai prosessista sen heikkoudet ja asiakkaan toimintaan tai loppukäyttäjään kohdistuvat riskit ennen kuin ne realisoituvat.

Koulutuksen tarkoituksena on käsitellä mitä FMEA:n toteuttamisessa muuttuu uuden homogenoidun AIAG&VDA -version myötä. Tarkoituksena on, että osallistujat saavat hyvän käsityksen keskeisistä muutoksista riskien arviointiin ja toimenpiteiden priorisointiin.

Keskeisiä aiheita

  • FMEA:n tausta ja perusidea – riskien arviointi vai toimenpiteiden priorisointi?
  • Uusi AIAG&VDA FMEA 2019 1st edition – keskeiset muutokset
  • 7 -kohtainen FMEA prosessi
  • Uudet arviointitaulukot
  • Action Priority (AP) ja toimenpiteiden seuranta

TUNTI 1

Uusi AIAG&VDA 2019 1st edition
– Keskeiset muutokset
– Riskiperustainen ajattelu ja eri työkalut
– FMEA:n tausta ja perusidea

TUNTI 2

FMEA-prosessi
– Uusi selkeytetty 7-kohtainen FMEA-prosessi
– Uudet arviointikriteerit: vakavuus, esiintyvyys ja havaittavuus
– Uusi Action Priority (AP) vs. vanha RPN
– Toimenpiteiden luokittelu

TUNTI 3

Toteuttaminen käytännössä
– Siirtyminen uuteen formaattiin
– Toteutus suunnittelussa
– Toteutus prosessissa

Vapaa keskustelu aiheesta kouluttajan kanssa.

Kouluttaja Matti Pesonen

Kouluttaja
Matti Pesonen

Etäkoulutusta

Koulutustapa
Etänä, Teamsin välityksellä

Yrityskohtainen laatukoulutus

Yrityskohtaisena toteutuksena
Koulutusta toteutetaan myös yrityskohtaisena toteutuksena. Pyydä tarjous.

Lisätietoa

Mikä muuttuu?

Koulutus käsittelee, mitä FMEA:n toteuttamisessa muuttuu uuden homogenoidun AIAG&VDA -version myötä. Tarkoituksena on, että osallistujat saavat hyvän käsityksen keskeisistä muutoksista riskien arviointiin ja toimenpiteiden priorisointiin.

Tiiviissä paketissa

Tiiviin 3 h etäkoulutuksen tarkoituksena on käsitellä mitä uusi AIAG & VDA FMEA 2019 1st edition muuttaa ja tuo tuotteiden ja prosessien vikaantumisen ja vaikutuksen analysointiin.

TOTEUTUSTAPA

Koulutus on kestoltaan 3 h (sis 2 x 15 min jaloittelutaukoa). Päivän jälkeen on mahdollisuus vapaaseen keskusteluun aiheesta kouluttajan kanssa. Toteutus järjestetään etäopetuksena Teamsia käyttäen. Koulutusmateriaali postitetaan osallistujalle ennen koulutusta.

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset tulisi tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Voit ilmoittautua suoraan kurssisivulta, sähköpostitse tai puhelimitse (03-7804 264). Ilmoittautumiset vahvistetaan sähköpostikutsulla viikkoa ennen tilaisuuden alkua.

 

PERUUTUS

Jos tilaisuuteen ilmoitettu henkilö on estynyt saapumasta, voi organisaatio vaihtaa kuluitta osallistujan ilmoittamalla siitä koulutuksen järjestäjälle. Peruutukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

ETÄOSALLISTUMINEN

Etäosallistuminen tapahtuu Teamsin välityksellä. Osallistujat saavat sähköpostitse Teams-kutsun ja linkin koulutukseen. Koulutusmateriaalit toimitetaan osallistujille etukäteen postitse.

Koulutuksesta sanottua

etänä
4
Tämän työkalun koulutus olisi kaivannut enemmän käytännön esimerkkejä työkalun käytöstä. Nyt paikalla olleet osallistujat olivat kokeneita FMEA-käyttäjiä ja suurin osa koulutuksesta käsitteli FMEA:n käyttötarkoitusta ja riskinarvion perusteita. Enemmän olisin kaivannut varsinaisen työkalun käsittelyä. Nyt varsinaiseen työkaluun käytettiin vain tunti. Suosittelen käytännön esimerkkien mukaan ottamista tähän koulutukseen. Muuten koulutus oli hyvä ja tukee käyttöä hyvin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Järjestämme koulutusta sekä julkisena kurssina että yrityskohtaisesti räätälöitynä toteutuksena.