Lean Champion -koulutus

Lean on ensi sijassa johtamista ja kulttuurin muutos. On hyvin epätodennäköistä, että yrityksen Lean -muutos onnistuu ilman vahvaa johtamista. Lean Champion on organisaatiossa Lean -hankkeiden ja projektien sponsorina. Hän johtaa, tukee, suojelee, edistää ja levittää organisaatiossa Lean -toimintaa.

Koulutuksen tavoitteet:

  1. Ymmärtää, kuinka Leania voi käyttää yrityksen, tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen ja parantamiseen. Lean -menetelmillä voi merkittävästi parantaa asiakastyytyväisyyttä, laatua, lyhentää läpimenoaikoja ja pienentää kustannuksia. Leanin avulla voidaan myös turvata kannattavuus ja työpaikat.
  2. Oivaltaa ne suuret mahdollisuudet, jotka kätkeytyvät ideaalitilojen – 0-virhe, 100% lisäarvo, 1×1 virtaus ja varmuus työpaikasta – taakse. Näiden ideaalitilojen tavoittelu, vaikka niihin ei päästäkään nopealla aikavälillä, on jokaiselle yhteisölle hyödyllistä ja turvaa tulevaisuuden.
  3. Oppia, kuinka kohti Leania edetään ja miten johtamisen olisi tuettava kehitystä. Kuinka toiminta olisi organisoitava?
  4. Millaisia kokemuksia Suomessa on Leanin soveltamisesta saatu?

Lean Champion -koulutuksessa käydään läpi keskeiset Lean ja ongelmanratkaisumenetelmät sekä niiden periaatteet. Leanin perimmäisenä tarkoituksena on kehittää yritystä hyvin kokonaisvaltaisesti. LEAN -periaate pohjautuu käsitteille hukka (0-virhe), arvo, arvovirtaus, yksittäistuotanto, sopeutuminen ja turvallisuus. Korkeita eettisiä periaatteita, joita kohden kuljetaan pitkäjännitteisesti.

08:30 Ilmoittautuminen ja kahvi
09:00 Avaus, esittely ja ohjelma
09:15 Lean – Mitä se on?
  Tausta ja perimmäinen päämäärä
10 yleisintä väärinymmärrystä Leanista
Neljä ”ongelmaa”, neljä lähestymistapaa
10:30 Toyota KATA – ajattelu- ja käyttäytymismalli
Nykytila, tulevatila ja parannus
– Lean -työkalujen tarkoitus ja rooli
PDCA -malli
12:00  Lounas
13:00 Toiminnan peruslainalaisuudet
Lainalaisuuksien rooli parannustoiminnassa
Littlen laki, Kingmanin yhtälö, Tuottavuuden paradoksi
Vaihtelun vaikutus tuottavuuteen
Materiaalihukka, aikahukka ja kapasiteettihukka
14:00 Kahvi
14:30 Lean -johtaminen ja johtamisen tasot
Arvovirran johtaminen ja Daily Management
Lean -ongelmanratkaisu ja ongelmatyypit
A3, Six Sigma johtamisen ja ongelmanratkaisun tukena
16:00 Tilaisuuden päätös

 

Antti Piirainen

Kouluttaja
Antti Piirainen

Koulutuspaikka
Sibeliustalo
Ankkurikatu 7, LAHTI

Yrityskohtainen laatukoulutus

Yrityskohtaisena toteutuksena
Koulutusta toteutetaan myös yrityskohtaisena toteutuksena. Pyydä tarjous.

Lisätietoa

Palvelumme

Koulutus on yhden päivän mittainen, jonka aikana opit ymmärtämään, kuinka Leania voi käyttää yrityksen, tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen ja parantamiseen. Koulutus tapahtuu luentojen avulla. Lisäksi voit keskustella alan asiantuntijan kanssa tilaisuudessa tai ottaa häneen myöhemmin yhteyttä henkilökohtaisesti.

Hyödyt kurssista ovat moninaiset

Koulutuksessa oivallat ne suuret mahdollisuudet, jotka kätkeytyvät ideaalitilojen – 0-virhe, 100% lisäarvo, 1×1 virtaus ja varmuus työpaikasta – taakse. Koulutuksessa opit myös kuinka kohti Leania edetään ja miten johtamisen olisi tuettava kehitystä sekä kuinka toiminta olisi organisoitava.

KENELLE KOULUTUS SOVELTUU

Koulutus avartaa johtajien, esimiesasemassa olevien tai muiden Leanista kiinnostuneiden henkilöiden näkemystä parannustoiminnasta.

MONIMUOTOINEN OSALLISTUMISTAPA

Valitse itsellesi sopivin toteutustapa. Koulutuksen voi käydä lähiopetuksena, etänä tai hybridinä. Postitamme koulutusmateriaalit sekä striimaamme koulutuspäivät etänä osallistuville.

ELÄMYKSELLINEN KOULUTUSPAIKKA

Koulutus järjestetään ainutlaatuisissa kokouspuitteissa Sibeliustalossa, Vesijärven rantamaisemissa.

LAADUKKAAT TARJOILUT

Food & Events huolehtii nautinnollisista koulutuspäivän tarjoiluista tarjoten varmasti jotakin jokaisen makuun.

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset tulisi tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Voit ilmoittautua suoraan kurssisivulta, sähköpostitse tai puhelimitse (03-7804 264). Ilmoittautumiset vahvistetaan sähköpostikutsulla viikkoa ennen tilaisuuden alkua.

 

Peruutus

Jos tilaisuuteen ilmoitettu henkilö on estynyt saapumasta, voi organisaatio vaihtaa kuluitta osallistujan ilmoittamalla siitä koulutuksen järjestäjälle. Peruutukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

Erityisruokavalio

Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.

Koulutuksesta sanottua

NN
5
Mielestäni opettaja piti ns. punaisen langan kokoajan mukana ja hoiti hommansa todella hyvin! Harmittaa vain omasta puolesta, että emme saaneet yhtiöllämme tarpeeksi porukkaa mukaan jotta olisimme saaneet vielä parempaa keskustelua aikaiseksi!
Voitto
4
Hyvä kurssi, olisi saanut olla pidempi vaan.
Jaakko
5
Innostava kouluttaja

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Järjestämme koulutusta sekä julkisena kurssina että yrityskohtaisesti räätälöitynä toteutuksena.