Uusi suomenkielinen selkeä, tiivis ja uuden tyyppinen Lean -kirja on ilmestynyt!

Tätä on Lean -kirja

Tätä on Lean -kirja on selkeä, tiivis ja uuden tyyppinen Lean-kirja, joka kertoo, miksi Leania käytetään. Ongelmana on resurssitehokkuuden ja virtaustehokkuuden ristiriita. Jos valmistus ja palveluresurssit ovat tehokkaassa käytössä, toimitusajat ja jonot kasvavat liian pitkiksi. Jos toimitusaikoja ja jonoja halutaan lyhentää, on resursseja lisättävä eli resurssitehokkuus laskee ja virtaustehokkuus kasvaa. Tässä on ristiriita, paradoksi, johon haetaan ratkaisua. Ratkaisu löytyy laadun eli vaihtelun hallinnasta, johon Lean kaikin lean-työkaluin pyrkii.

Kirjassa on hyviä oivaltava esimerkkejä niin palvelun kuin teollisuuden puolelta. Kirja tuo oivallisesti esille jonoteoriat ja niiden käytön ongelman, paradoksin, ratkaisussa. Kirjassa esitellään myös yleiset toimintaa kuvaavat luonnonlait ja Leanin toimintastrategia. Toimintastrategia esitetään erinomaisesti Nishida-sanin ja ulkomaalaisen dialogina arvojen, periaatteiden ja työkalujen eroista.

Suosittelemme kirjaa kaikille Leanin ja laadun ammattilaisille. Kirjan luettua ymmärtää, miksi Toyotan Lean -ohjelmassa pyritään 0-virheeseen eli minimivaihteluun ja miksi W. Edwards Deming kaikkialla korosti vaihtelua ja sen merkitystä. Vaihtelun minimoinnilla voidaan resurssitehokkuuden ja virtaustehokkuuden eli läpimenoajan ristiriita, paradoksi, ratkaista.Kirja on Ruotsin myydyin johtamisen kirja, jota on myyty vuodessa huikeat 37 000 kappaletta.

Kirjoittajat: Niklas Modig, Pär Åhlström
Sivuja: 167
Julkaisuvuosi: 2013

pehmeäkantinen

Saatavana myös englanninkielisenä ja ruotsinkielisenä versiona!

This is Lean: https://www.laatutieto.fi/product_details.php?p=922

Detta är Lean: https://www.laatutieto.fi/product_details.php?p=1025

Kirjavinkit suoraan sähköpostiisi

Liity postituslistalle ja saat uusimmat kuulumiset sekä kirjavinkit suoraan sähköpostiisi.