Minitabin Graph Builder -työkalun avulla voit kätevästi nähdä erilaisia datan visualisoinnin keinoja yhdellä silmäyksellä. Artikkelissa käsitellään myös Minitabin uuden lisensointimallin hyötyjä.

Mikä on Minitabin sisältämä uusi Graph Builder ja miten se toimii?

Minitabin uudessa Graph Builderissa on interaktiivinen ja helposti selattava galleria, jonka avulla käyttäjät voivat siirtyä nopeasti kaaviosta toiseen suorittamatta analyysiä uudelleen. Korostamalla automaattisesti erilaisia vaihtoehtoja tietojoukkojen ja tyypin perusteella käyttäjät voivat valita, mikä visualisointi näyttää heidän tietonsa parhaiten, jotta he voivat löytää merkityksellistä informaatiota tai saada tukea analyysiinsa. Graph Builder on saatavana Minitab-ohjelmistossa sekä työpöytä- että pilviversiossa.

Graph Builderin avulla voit visualisoida dataasi ja tutkia kaaviovaihtoehtoja – miltä ne näyttäisivät, mikä sopisi kuvaamaan dataasi. Syöttämäsi datan perusteella Graph Builder näyttää esikatselun käytettävissä olevista kaavioehdokkaista. Kun tutkit kaaviovalikoimaa, voit valita itseäsi miellyttävän kaavion ja asettaa sitten valitun kaavion asetukset nähdäksesi muutosten vaikutukset reaaliajassa. Vähän kuten Excelin wizard-toiminnossa. 

Minitab Graph Builder

Graph Builder näyttää perusperiaatteiltaan tämännäköiseltä, koostuen neljästä pääalueesta.

  1. Sarakkeen valintapaneeli eli aktiivisen laskentataulukon (worksheet) sarakkeiden luettelo.
  2. Lähdetietopaneeli eli käytettävissä olevat syöttökentät ja valittuun kaavioon liittyvät näyttöasetukset.
  3. Ehdokasluettelo eli täydellinen luettelo kaikista käytettävissä olevista kaavioista.
  4. Alue, jossa Minitab näyttää kaavion esikatselut.

Graph Builderin kaaviovalikoiman avulla voit valita tilanteesi sopivan kaaviotyypin. Esikatselu näyttää suoraan miltä mikäkin kaavio datallesi näyttäisi. Työkalun löydät: Graph > Graph Builder.

Napsauta sarakkeen valintapaneelissa muuttujia ja vedä ne lähdetietopaneeliin hiiren avulla. Jos haluat valita muuttujia näppäimistöllä, napsauta syöttökenttää tai sarkainta ja kirjoita kirjoitettavan muuttujan sarakkeen nimi tai sarakenumero. Graph Builder luo kaikki mahdolliset kaaviotyypit syötteesi perusteella. Jos haluat muuttaa kaavion muuttujien järjestystä, napsauta syöttökentän muuttujaa ja vedä se uuteen paikkaan samassa kentässä tai toiseen kenttään lähdetietopaneelissa. Voit selata kaavioiden pikkukuvia esikatseluruudussa, rajata valintaa, suodattaa erilaisin ehdoin jne. Voit siis kokeilla erilaisia asetuksia ja nähdä muutosten vaikutukset reaaliajassa. Enää ei tarvitse luoda kymmeniä graafeja valikoista ja valita niistä parhaiten tilanteeseen sopivat vaan voit yhdellä silmäyksellä tehdä valinnan esikatselun aikana. 

Esimerkkidata autoliikkeestä - Minitab Graph Builder

Kuva: Esimerkkidatassa autoliikkeen myyntipäällikkö haluaa verrata tietoja autojen polttoainetaloudesta, kustannuksista, turvallisuusluokituksesta ja tilavuudesta. Graph builderia on käytetty tilannetta parhaiten kuvaavien tuloksien hakemiseen. 

Tähän ominaisuuteen kannattaa tutustua. Voit löytää uusia ulottuvuuksia graafien avulla datastasi. Graph Builder antaa organisaatioille mahdollisuuden visualisoida tietojaan paremmalla, nopeammalla ja helpommalla tavalla. Innovoimalla ja edistämällä jatkuvasti tapoja saada tietoa datasta Minitab auttaa yrityksiä nopeuttamaan digitaalisia muutoksiaan ottamalla datan ja tilastollisen analyysin laajemmin käyttöön.

Minitab-ohjelmisto on muuttunut voimakkaasti viime vuosien aikana

Minitab on data-analyysin, ennakoivan analytiikan ja prosessien parantamisen markkinajohtaja. Minitab-ohjelmiston muutokset ovat olleet mittavia viimeisten vuosien aikana. Tänä päivänä käytössä oleva versio on 21. Ohjelmiston lisensointimalli on muuttunut Named User -malliksi. Enää muutamaan vuoteen uusia kelluvia multi-user lisenssejä ei ole saanut hankittua. Vanhoilla asiakkailla toki kelluva lisenssimalli on vielä käytössä eikä siirtymäaikataulustakaan ole saatu tietoa. Vaikkakin kelluvan multi-user lisenssin poistuminen on aiheuttanut harmaita hiuksia asiakaskunnassamme, tarjoaa tämä uusi Named User -malli kuitenkin myös merkittäviä etuja. 

Uusi Named User -lisenssimalli mahdollistaa asiakkaalle käyttäjien vaihtamisen suoraan Minitab-portaalista. Käyttäjien ja käyttöoikeuksien muuttaminen on helppoa ja sen voi tehdä milloin vain – ilman turhia odotteluja. Named User -malli mahdollistaa ohjelman käyttämisen käyttäjätunnuksella ja salasanalla – eli voit käyttää koneelle asennettua ohjelmaa pöytäkoneella tai läppärillä. Sen lisäksi voit käyttää web-versiota millä tahansa mobiililaitteella tai koneella. Ihan kätevää tehdä pieni analyysi esimerkiksi laiturinnokassa iPadilla tai puhelimella. Testattu ja hyväksi havaittu. 

Minitab LLC. on myös kehittänyt ohjelmistoaan. He ovat pikkuhiljaa tuoneet ohjelmaan ostamastaan Salford Systemsin kokonaisuudesta palikoita – kuten Graph Builderin ja Predictive Analytics -työkaluja ja paljon muuta. Uudet Predictive Analytics ja Healthcare modulit ovat lisämaksullisia palikoita kohdennettuihin tarpeisiin. 

Minitab LLC. on tuonut markkinoille myös uusia palveluja, kuten Minitab Education Hub, joka opettaa tilastollisiin analyyseihin ja tekniikoihin. Tämä uusi palvelu korvaa vanhan Quality Trainerin ja on paljon monipuolisempi ja laajempi. 

Uutena palveluna on myös organisaatiokohtaisesti määriteltävä Minitab Connect, joka pitää sisällään tietojen integroinnin, automaation, analysoinnin ja päätöksenteon työkaluja. Parhaat oivallukset perustuvat täydellisimpiin, tarkempiin ja oikea-aikaisimpiin tietoihin. Minitab Connect antaa datan käyttäjille eri puolilta yritystä työkaluja, joiden avulla he voivat muuntaa, yhdistää ja visualisoida erilaisia tietoja käyttökelpoisiksi ja helpommin analysoitaviksi. Ajatuksena on, että käyttäjät voisivat itse vaivattomasti yhdistää ja tutkia tietokantojen ja paikallisten sovellusten tietoja ja tuottaa niistä oikea-aikaista informaatiota. 

Minitab ohjelmiston käyttö

Tutustu Minitab-ohjelmistoon

Tutustu Minitabiin ja pyydä maksuton kokeiluversio Minitab-ohjelmasta!

Tutustu Minitab-ohjelmaan

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Liity postituslistalle ja saat uusimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi.